joi, 9 mai 2013

Oua umplute - ROZ. Reteta gastronomica!



Retete cu OU   

De Paste se consuma oua, de multe ori raman destul de multe, si ... uneori, cel putin eu, am incercat sa le reinventez... Mai nou am descoperit cateva retete foarte simpatice, iata alaturat ce lucruri interesante se pot obtine cu multa imaginatie si ... nu prea multa dibacie in bucatarie :) spor la treaba tuturor celor ce vor sa incerce .... 

Oua umplute - albus colorat!

Reinventeaza oul - reteta 

ingrediente:
6 oua fierte tari
zeama de la un borcan de 400 ml. de sfecla murata
1 si 1/4 ceasca otet de mere
3/4 ceasca apa
3 linguri de zahar brun
3 linguri maioneza
1 lingură de mustar
sare si piper
instrucțiuni:
  1. Într-un castron (caserola) mare cu capac combina sucul de sfecla murata cu oțetul de mere, apa și zahărul brun. Daca scapa in ameste si bucati de sfecla nu se intampla nimic.
  2. Adăuga ouăle curatate de coaja, sigileaza vasul, și punel la frigider timp de 10 de ore. Dacă vrei ca ouălele să aibă un inel mic de roz in interior, scoateți-le din înmuiere mai devreme!
  3.  Când ouăle s-au marinat, se scoate din suc si se taie fiecare ou in jumatate pe lungime, apoi scoateți ușor galbenusurile cu o lingura. Galbenusurile se pun intr-un castron impreuna cu maioneza, muștarul, sarea si piperul. Amestecati bine pana la omogenizare.
  4. Crema de galbenus se distribuie in fiecare albus colorat.
*** Notă: lichidul de vopsire este suficient pentru mai mult de 6 oua. Daca vopsesti mai multe oua nu uita sa ajustezi cantitatile de maioneza si mustar. 

Spor la treaba!

Cu drag, byDina



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu